Uusi vuosi alkoi hyvin. Tehtiin vuoden 2008 viimeinen päivä Tiduscossia, sitten tulikin vieraita. Jouduttiin kamun kanssa kestämään eräst nimeltä mainitsematonta henkilöä, joka kävi hermoille kasvis-intoilunsa kanssa.  Ymmärrän häntä kyllä, sillä olenhan itsekin suurimmaksi osaksi kasvisruokailija, mutta se että "Söin viime syyskuussa yhden liivatekarkin enkä voi antaa sitä koskaan itselleni anteeksi" menee jo hieman liian pitkälle. Lisäksi henkilön itsekeskeisyys venytti sietokykymme äärimmilleen.

Tehtiin sushia ja onigirejä uutena vuotena. Niistä tuli hienoja ja tosi hyviä, mutta niitä jäi yli, joten pakattiin ne muovirasiaan kylmälaukkuun, jotta kaveri saisi ne vietyä isoveljelleen kotiin. Shamppanjaa juotiin kun kello löi keskiyön ja toivotti uuden vuoden alkavaksi. Raketit oli isoja ja kauniita. Käytiin kylällä kävelemässä, oli siellä joitain kännisiä nuoria, joiden tarkoituksena oli kai osua raketeillaan ohikulkijoihin ja sytyttää kauppa tuleen kädestä ammutuilla raketeilla. Kaikki meni kuitenkin hyvin, yöllä pakkailtiin ja mentiin lopulta nukkumaan jossain neljän maissa, vaikka valvottiin vielä jutellen kauniisti ehkä viiteen. Aamulla kahdeksalta herätys, kamat kasaan ja autoon ja matka kohti pohjoista alkoi.

Meidät kolme (Minut, kamuni ja pikkuveljeni) ängettiin takapenkille, syntyi todellakin ns. pulueffekti, sen verran tiivistä oli ja toisen kyynerpää oli toisen suussa yms. No, nuorempi (ja ehdottomasti karvaisempi yksilö) koirista tuli nukkumaan meidän syliin, sen jälkeen musta samettitakki näytti joltain epämääräisen elukan turkilta, karvavana vaan jäi leijailemaan perään kun kipitti huoltoaseman vessaan tauoilla. ABC:llä käytiin syömässä pitsaa, ja matka jatkui torkkumisien ja mp3sen kuuntelun merkeissä. Matka kului toisaalta liian nopeasti ja aivan liian pian oli aika sanoa näkemiin kamulle, jonka heitimme Kokkolan seutuvilla pois kyydistä. Sushitkin pääsivät kai turvallisesti perille.

Loppumatka meni nukkuessa, paitsi kerran herätessä tauolla kaatamaan kaakaota naamaan. Kauniisti nukuttiin sitten ja hupskeikkaa, oltiin jo Mummolassa siinä puoli kahdentoista aikoihin suurinpiirtein. Oli vielä pakko päästä hetkeksi koneelle, mutta lopulta väsymys vei voiton.

Tänään heräsin vain hieman ennenkuin serkut tulivat käymään. Piirrettiin ja pelattiin huojuvaa tornia. Onnistuin voittamaankin pari kertaa, ihme. Sitten linnoittauduin taas koneelle. Pitäisi hiljalleen ruveta tekemään koulujuttujakin...